Skip to main content
Level 2
Jun 6, 2019 4:01 PM UTC
Question

I am a physician on J1- Alien physician visa program

I am a physician on J1- Alien physician visa program, I am from India,  I would like to know whether I am eligible to get the standard deduction under the Indian treaty Article 21(2)

    7 replies

    Level 8
    Jun 6, 2019 4:01 PM UTC
    as I see it, Article 22 would apply to you,m, not article 21
    Level 12
    Jun 6, 2019 4:01 PM UTC

    It depends - As a J-1 visa nonresident student or business apprentice from India you would be able to claim the standard deduction under Article 21(2) of the United States - India tax treaty.

    esaswin99Author
    Level 2
    Jun 6, 2019 4:01 PM UTC
    Yeah I understand that but my j1 Visa says alien physician/ research scholar , am I eligible to get the standard deduction ?